enstarkresamedemmaochkarro

Alla inlägg den 14 februari 2015

Av Emma Karolin - 14 februari 2015 15:47

Hej och Happy Valetines day <3


I fredags hade vi planerat att åka till immigrationsverket för att förlänga vårat visum. Vi åkte dit redan vid niotiden med förhoppningen om att kunna få njuta av dagen på hotellet senare... men så fel vi hade. Kl halv tre satt vi fortfarande i detta kaosartade rum utan logik. Detta var efter att vi åkt tillbaka till hotellet en gång för att hämta mer pengar och efter att vi varit tvungna att leta oss fram bland okända kvarter efter en kopieringsmaskin för att kopiera en viktig stämpel som fanns i passet. Vi tyckte rätt synd om oss själva efter att ha kämpat med detta i 6 h men vi måste erkänna att det var faktiskt ännu mer synd om våran chaufför som väntat på oss hela dagen och kört oss fram och tillbaka. Och ja, han fick riktigt bra betalt och var nog mer än nöjd att han väntade på oss i efterhand ;) Vid kom iaf hem igen vid tretiden med ett förlängt visum och ett riktigt häftig kort (som vi inte riktigt vet vad vi ska använda det till). Helt utmattade efter allt väntande tog vi oss en powernap och tillbringade resten av dagen i sängen tillsammans med var sitt nudelpaket och X-antal avsnitt av Suits.


 


Idag på alla <3 dag vaknade vi upp i ett molnigt Manila. Planen var att sola och hänga vid poolen med våra pensionärer men då vädret inte var på vår sida fick vi hitta på något annat. Vi bestämde oss för att utforska staden lite mer och åka till Makati. Makati är det nyaste och lyxigaste området här i Manila och har massor av skyskrapor och stora shoppingcenter och det är här alla stora affärsmän bor och jobbar. Vi blev avsläppta just utanför Ayala museum och bestämde oss för att vara lite kulturella. Museet bjöd på allt från guld och vaser till tavlor och fakta om Filippinernas historia. I samma byggnad som museet fanns ett stort shoppingcenter med dyra märken och galet mycket restauranger. Där irrade vi runt några timmar, UTAN att köpa en enda grej! :) Vägen till och från Makati sittandes i bilen var minst lika intressant som själva stället då vi fick se alla möjliga kvarter som berörde oss mycket. Bland annat fick vi uppleva både barn och vuxna som saxade gåendes mellan bilarna för att tigga efter pengar. Livet känns väldigt orättvist när man sitter där i en bil och de knackar på fönsterrutan, kolla på en med sina bedjande ögon och håller upp sina hantverk med sina smutsiga händer. Det skär i hjärtat att se detta...


             


Vi hade tänkt att avrunda våran alla <3 dag med ett biobesök för att se "Fifthy shades of grey", men tyvärr var det fullbokat. Blir en kväll med våra kära vänner Mike och Harvey från Suits istället.


Imorgon har vi planerat att besöka staden ZOO och göra ett nytt försök att se bio.


           







Presentation


Vi ska åka till Filippinerna i tre månader (86 dagar). Där ska vi göra praktik och ett typ av projekt som arbetsterapeutstudenter. Här kan ni följa med på våra upplevelser och andra spännande saker vi stöter på, förutsatt att vi har Wifi såklart:)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards