enstarkresamedemmaochkarro

Alla inlägg den 10 februari 2015

Av Emma Karolin - 10 februari 2015 15:57





........betyder "God kväll" på Tagalog :) Sorry för vår dåliga uppdatering på bloggen, men vi har haft fullt upp senaste veckan så tiden har inte riktigt räckt till för bloggandet. Det som är bra är att nu har vi istället massor att skriva om ;)


Som ni ser så har vi börjat lära oss lite Tagalog. Det är inte lätt men snacka om att man blir stolt om man får in ett ord här och där på tagalog som någon faktiskt förstår. 




I fredags blev vi bjudna på fest på skolan med temat "OT BULAGA". När vi kom dit möttes vi av alla AT-klasser på skolan. Alla ville prata med oss och var supertrevliga! Dom behandlade oss som kändisar och en av eleverna till och med sa att hon var "Starstrucked" :D Aldrig har vi varit med på så många kort under en kväll, det var nästan så att vi såg flimrande stjärnor i ögonen när vi kom hem. Stämningen var på topp hela kvällen! Äntligen fick vi smaka på riktigt Filippinsk mat också, som skiljer långt ifrån den svenska maten. Här har man gärna socker, gele och mycket färger i maten, vilket gjorde vår smakupplevelse till något utöver det vanliga :) Vi vill gärna uppleva så mycket som möjligt att den filippinska kulturen under vår vistelse här, även matmässigt... därför har vi i veckan som mål att prova på de knallröda korvarna och friterade bananerna på pinne som alla äter här. Recension av dessa kommer senare ;) 




I helgen har vi blivit "adopterade" av ett pensionerat par från Virgina som bor i samma byggnad som oss. Dom är störtsköna och samtalen med dom känns aldrig tråkiga. Så fort vi får lite tid över så ska de ta oss med på Casino, Chinatown och bjuda oss på rabatterad mjukglass med pommes. De är lika glada i solen och poolen som oss och nu har vi fyra tillsammans bildat ett team som gör allt för att ockupera de 4 solstolarna som finns på hotellet, alla medel är tillåtna. 




Vi hann även mer en tur till "Mall of Asia" i helgen som är den 10:e största shoppingcentret i världen, men tyvärr han vi bara med två butiker då vi fatnade inne på Forever 21 i några timmar. Tidigare har oroat oss över hur vi ska ta oss runt i Manila utan att vara rädda för taxichaufförer som vill råna oss, men nu är det problemet löst, då vi numera har en egen "private car" som tar oss runt var vi vill ;) 




Igår på praktiken hade vi vår första terapitimme med vår klient som vi gjorde IE på förra veckan. Det gick jättebra och vi gick hem med ett leende på läpparna :) Idag har vi besökt den andra avdelningen på CTS. Det var kul att få se även hur de arbetar. Inne på avdelningen fick vi se något som nästan gav oss tårar i ögonen. En mamma till en av de ugna vuxna som behandlades där hade på sig en rosa t-shirt där det stod "I'm a proud MUM to someone with special needs". Hur fint är inte det?! <3 




Vi vet hur stora Skellefteå AIK är i Norrland, men att dom tagit sig ändå hit och fått fans även Filippinerna trodde vi inte. När vi står i hissen på väg upp till vårat rum på 40:e våningen kommer det in tre stora asiatiska herrar, varav en som har på sig en Skellefteå AIK tröja :D Vi trodde inte våra ögon och var tvungna att kommentera detta. Mannen svarar att han gärna vill besöka Sverige innan dörrarna stängs.. vi hoppas att vi träffar på honom någon mer dag så vi kan prata vidare om detta. 




Att vi snart har bott här i 3 veckor känns ofattbart och det känns som att tiden bara rusar iväg. Snart är det dag för oss att packa väskorna igen och förflytta oss till nästa ö. Men innan dess ska vi försöka ta vara på tiden som är kvar här i Manila :) 




Nu är det läggdags för oss och vi får önska er en trevlig DAG!! 

                       


Presentation


Vi ska åka till Filippinerna i tre månader (86 dagar). Där ska vi göra praktik och ett typ av projekt som arbetsterapeutstudenter. Här kan ni följa med på våra upplevelser och andra spännande saker vi stöter på, förutsatt att vi har Wifi såklart:)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards