enstarkresamedemmaochkarro

Alla inlägg den 4 februari 2015

Av Emma Karolin - 4 februari 2015 17:08

Inga bombhot denna vecka bara fyrverkerier klockan två på natten, vilket vi kan leva med. Nu när vi är inne på vecka två har vi reflektarat över en hel del. För det första trodde vi att vår stenhårda säng skulle göra att ryggarna skulle krackelera, men att sitta på golvet en hel dag i olika positioner är nog värre! Vi tycker nu att vår säng är ganska skön ändå och sover som prinsessor. Vi båda två har tidigare klagat på stolarna på VVH att dom varit för mjuka...har nu testat de flesta plastolarna både stora och små och kommit överrens om att det är ingen vinnare. Något annat vi reflekterat över är de filippinska studenterna prestationer och hur mycket tid de lägger på skolarbete, vilket är hela dygnet! Dom sover 1-4 timmar varje natt. Vi är glada att vår utbildning talar mycket för aktivitetsbalans och att vi har fika raster.


Denna vecka har varit betydligt lugnare än den första och vi känner oss nu som hemma på kliniken. I måndags hade vi vår första "Initial evaluation" med en klient. Vår handledare var med oss för att översätta engelska till tagalog, för att underlätta kommunikationen. Våra handledare är väldigt kompetenta och de har alla (5) specialområden som vi får ta del av. Vi lär oss otroligt mycket och deras kunskaper inom arbetsterapi motiverar och inspirerar oss.


Vi trodde att vi skulle leva på ris och röda korvar här borta men vi har nu ett lyxproblem med att välja mellan 200 olika restauranger VARJE dag. Vi har nu gått igenom ca 25 och alla har fallit oss i smaken :) Dock har vi ätit ris och vårrullar till lunch varje dag. Idag reagerade våra klasskompisar på detta och frågade om vi ville prova något nytt, så det blev sushi och en wrap idag...yeeey!


Det finns några pyttesmå husdjur i vår lägenhet, som Karro smakade på härom dagen...! :o

Vi försöker även städa lägenheten med en stor och fruktansvärt omöjlig häxkvast som snarare dammar mer än sopar upp, inte konstigt att myrorna trivs. Annars är det mesta bra förutom att Internet är väääldigt långsamt fram till klockan 23:00 då får det fart. Så det blir svårt att komma isäng i tid men snart är det helg.


Här är bilder från kliniken och deras behandlingsrum

                           



Presentation


Vi ska åka till Filippinerna i tre månader (86 dagar). Där ska vi göra praktik och ett typ av projekt som arbetsterapeutstudenter. Här kan ni följa med på våra upplevelser och andra spännande saker vi stöter på, förutsatt att vi har Wifi såklart:)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards