enstarkresamedemmaochkarro

Direktlänk till inlägg 8 mars 2015

Vardagen i Roxas

Av Emma Karolin - 8 mars 2015 14:01

Nu sitter vi i vårt vardagsrum och ska strax sätta igång med plugget. Det gäller att var på hugget när internet vill samarbeta med oss, vilket inte är allt för ofta. Det fungerar som bäst tidigt på morgonen eller sent på kvällen.


Den här veckan har bestått av några riktigt härliga dagar med mycket sol, värme och träning. Vi har nu kommit in i vardagen här och trivs bara bättre och bättre i huset och staden. Shoppingutbudet i staden är inte ens i närheten av Manilas, vilket är bra för oss och gör att vi sparar mycket pengar ;) Har dock blivit en del spotana köp istället. I veckan köpte vi oss ett badmintonset, hattar, instrumentägg och saronger med batikmönster. Bra köp om vi får säga det själv. När rastlösheten infinner sig tar vi oss en match badminton och igår slog vi nytt rekord med hela 59 slag (utan att "bollen" hamnde på taket och vi fick springa och köpa en ny). Vi har även inlett några dagar med ett yogapass - grymt bra sätt att starta dagen på! 


Tro det eller ej, men kackerlakorna har inte visat sig på hela 3 dagar *peppar peppar ta i trä*.... och vi börjar nästan tro att vi UTROTAT DOM?! Ja, det är för bra för att vara sant. 


Idag följde vi Terry till kyrkan, den stora katerdralen mitt i stan. När hon kom hit i morse för att hämta upp oss fick vi var sitt armband av henne med pärlor och kors på. Hon är bara för söt vår Terry :) vi är så tacksamma att vi träffat henne. Hon och två andra i hennes familj tog även med oss till standen vid middagstid. Vattnet här är galet varmt! 


Imorgon får vi besök av Emmas kompis Desiree och hennes kompis Amanda. Ska bli superkul! Roxas är inte speciellt stort och till och med vi med våra urdåliga lokalsinnen hittar i princip överallt här (Läs hem - med tricycle) Haha :D Jaaa, vi vet i alla fall var vi bor. Vi ska göra så gott vi kan för att visa tjejerna runt i staden. 


Igår satt vi och diskuterade hur duktiga vi har varit som inte bränt oss någonting och kom fram till att solen nog inte är så stark som vi har trott. Detta resulterade i att vi ikväll sitter här tomatröda i ansiktet båda två, fast beslutna om att det bara blir att sola baksida imorgon. 


Just ja, vi var på bio igår också. Vi såg "Kidnapping Mr. Heineken". Tydligen går inte filippiner på bio fredagkvällar och biosalongen ekade tom när vi klev in i den. Var inga problem att få bra platser ;) Filmen var inte jättebra men vi var nöjda ändå. 


Nu måste vi sätta igång med plugget innan internet ger upp.


Önskar er alla en trevlig kväll! :) 



                      


 
 
Ingen bild

Brukarn

13 mars 2015 20:53

Sen middag på kyckling och ugnspotatis ikväll. Inga stora planer inför helgen. Ska läsa Zlatanboken och vila mitt värkande knä. Och njuta av min nya Pantera som arbetsterraputt Maria levererade idag. Den rullar så lätt att det alltid är utförsbacke! Fick dessutom presentkort på 40 spänn av Unilever för att jag klagade på ett dåligt fyllt Becelpaket.Som nog ska omsättas i te som jag är storkonsument av. I dagens VF var det en stor Filippinernaspecial. Den ska jag spara och låta Emma uttala sig om då hon kommer hem. Så är det, ungefär. Ha det!

 
Ingen bild

Brukarn

15 mars 2015 13:29

Jag tror absolut inte att ni känner minsta lust att äta hundkött! Men en nyhet som nått ända hit är att ett gäng i Zamboanga blivit smittade av rabies efter en hundmåltid. Det är ni säkert redan men var försiktig och undvik all hundkontakt. Om det inte är Caesar som åkt ner för att hälsa på...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma Karolin - 13 april 2015 01:15

Efter 81 dagar i Filippinerna närmar sig hemresan med stormsteg. Sista två veckorna har hemlängtan gjort sig påmind och vi längtar efter vänner, familj, partner, hund, snabbt internet, svensk mat, eltanborste, plattång och att få sova i sin egen säng...

Av Emma Karolin - 8 april 2015 05:57

                               

Av Emma Karolin - 3 april 2015 18:07

Hej!   Efter ett hårt avslut i Roxas har vi nu haft några riktigt härliga dagar i Boracay. Hotellet är toppen! Vi trivs så bra att vi har valt att stanna istället för att åka vidare till en ny ö. Vi kommer att stanna här till den 13:e april för a...

Av Emma Karolin - 29 mars 2015 14:44

”Den blomstertid” och lugn och ro tänker ni? Nej här sjunger man ”Thank you once again”, dansar på scen framför 400 elever med familjer och 1000 selfies på det. Men nu går vi händelserna i förväg.Sedan förra inlägget har...

Av Emma Karolin - 24 mars 2015 07:37

Då är vi inne på vår sista vecka i Roxas. Hela veckan är fullbokad med aktiviteter och jobb på skolan. Förra veckan hade vi aktiviteter med grade 1-3 och denna vecka är det grade 4-6 som gäller. Igår hade vi brännboll med grade 4. Vi måste erkänna at...

Presentation


Vi ska åka till Filippinerna i tre månader (86 dagar). Där ska vi göra praktik och ett typ av projekt som arbetsterapeutstudenter. Här kan ni följa med på våra upplevelser och andra spännande saker vi stöter på, förutsatt att vi har Wifi såklart:)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards